úterý 24. prosince 2013

Kam se podělo kouzlo Vánoc??

*Oslovení*

Vánoce - Už nejsou co bývaly...
Dnes jsou Vánoce.
Ano, ten dětmi tak oblíbený svátek.
Dnešní "moderní" Vánoce už jsou jen o hmotných dárcích... Nenávidím to! Všichni kolem křičí: "Na Vánoce dostanu nový iphone, heč!!" nebo "Na Vánoce dostanu tablet za 6000!!" a pak taky "Co dostaneš ty? ... Jen lístky na koncert?! Cha, trapka/trapák!!"
Nechápu to - Nechci to pochopit...
Kde je ta doba, když Vánoce byly svátkem kdy se sešla celá rodina u krbu a byla ráda, že může být pospolu? Asi je tam, kde zůstaly závěje sněhu...
Nechtějte mi namluvit, že se vám líbí mít v prosinci venku takové teplo, jako by snad bylo jaro.

Ale to není to, co jsem vám chtěla říci. Ač tyto Vánoce nemám ráda, mám tu pro vás dárek...

~Vánoce svátky klidu byly,
avšak moderní doba zničila je.
Všem jde jenom o majetek a o jeho cenu!
A co vzpomínky, zážitky nebo taková radost z maličkostí?
Rozpadlo se už kouzlo Vánoc v prach? 
Nebo je jen vítr odvál na vlnách?
Však dobří přátelé obnoví původní myšlenku.
Jsou nejšťastnější, když mohou být pospolu~

Víte, co je tím dárkem? Krabička...
Chcete jí otevřít? Proč?
Když je zavřená můžete si představit, že ukrývá cokoli. Cokoli po čem toužíte, cokoli o čem sníte. No není to úžasné? Dostat to, co si přejete? Dostat to, co vám umožní si splnit vaše sny?

Někomu z vás to může připomenout knihu - Malý princ.
Tato kniha je dle mého úžasná. Má velmi hlubokou pointu. (Lituji, že jsme si ji ani na jedné základce nečetli.) Má nejoblíbenější část je ta s beránkem. Kdy se beránek povede podle představ Malého prince, až když jej zavřou do krabice, naší krabičky. :)

Pohodové prožití Vánoc. :)
A nezapomínejte na jejich pravou podstatu...
Darujte svým blízkým něco, co jim řekne jak moc si jich vážíte, a že jste rádi, že je máte. Neboť to překoná i ty nejdražší dárky, které si dokážete představit. :) ;)

1 komentář:

  1. Malý princ! To je geniálna knižka! :3 Samotná kniha je ako tá krabica. Za každou vetou si môžeš predstaviť niečo iné. Niekedy musíš premýšľať, inokedy to výjde samo najavo, čo sa pod danou vetou ukrýva.

    Moja Vianoce boli krásne. Vzdala som sa notebooku :DD Namiesto toho som si čítala tretiu časť knihy o anjeloch, ktorú mi darovala sestra na Ježiška. Veľmi ma potešila. A naozaj by mali Vianoce byť také. Také, ako si mi minule vravela... :)

    OdpovědětVymazat